LivZonen | Psykoterapi & kropsterapi

 

De første skridt ud af en spiseforstyrrelse!

Blandt Kanindræbere er en brevroman, som skildrer de første spæde skridt ud af spiseforstyrrelsen bulimi, sådan som det opleves indefra af 24-årige Rie, der udadtil er ret så perfekt og læser psykologi på Københavns Universitet. 

  

Romanen udspiler sig som en brevudveksling  mellem Rie og hendes    gymnasieveninde, Cille, som er    nyuddannet lærer og lever med skyggerne fra en  ungdomsanoreksi.

 

Romanen er en blanding mellem fiktion og fakta, da den    delvis bygger på mine egne oplevelser og erfaringer i forhold til at erkende, at jeg havde en grad af bulimi og i forhold til at lade masken falde over for mine nærmeste omgivelser og skridt for skridt begynde på den lange rejse hjem til mig selv. For først i mødet med mig selv - først i den spirende oplevelse af at besidde en indre kerne, et selv, en personlighed og et jeg - kunne jeg tage mig selv i hånden og begynde at vælge noget andet end maden, når det hele spidsede til.

 

Det er mere end 20 år siden, at jeg startede min helbredelsesproces - men de indre mellemregninger, følelser, tanker og kropslige tilstande, som jeg dengang gik igennem, kan jeg genkende hos mine klienter i dag, når de kommer for at arbejde med at finde hjem til sig selv og at slippe et uhensigtsmæsisgt spisemønster eller en decideret spiseforstyrrelse. 

 

Romanens force er især at tilbyde et sprog - et oplevet, æstetisk og sanseligt sprog - for nogle af de indre tilstande, som det ellers kan være svært at finde og sætte ord og sprog på. Man kan sige, at romanen tilbyder et spejl, man kan spejle sig ind i og - måske - genkende sider af sig selv. Det er min erfaring som terapeut at denne proces er vigtig for enhver personlighedsudvikling. For først når sproget kobles på, kan tanke og erkendelse forbinde sig med følelserne og det sansede - og først her bliver det rigtigt muligt at forstå sig selv  og at udvikle mentalisering og selvregulering.  

 

Romanen kan købes på Saxo.com og koster 179,95 kr.